Головна Новини Новини компаній Укрзалізниця переходить на “голландські аукціони”

Укрзалізниця переходить на “голландські аукціони”

Правління АТ “Укрзалізниця” прийняло рішення щодо запровадження так званих “голландських аукціонів” при розподілі вантажних вагонів через систему ProZorro.Продажі. Це значить, що ціна за користування вагонами під час аукціону може не тільки збільшуватися, а й зменшуватися. Таке рішення було прийняте, щоб оперативно реагувати на коливання ринку та попиту. Перші аукціони за новим механізмом можуть бути проведені впродовж найближчих 1-2 тижнів, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на uz.gov.ua.

Укрзалізниця проведе зустрічі з представниками профільних асоціацій та учасниками ринку, щоб презентувати новий продукт, який розроблений спільно зі спеціалістами ProZorro.Продажі.

“На ринку перевезень залізничним транспортом існують значні сезонні коливання, які призводять до різних факторів впливу на діяльність компанії, одним з яких є зниження попиту на вагони Укрзалізниці. Друга причина падіння попиту на вагони Укрзалізниці -збільшення пропозицій від власників приватного парку вагонів та їх гнучкість до ціноутворення”, – прокоментував директор з розвитку бізнесу Укрзалізниці Андрій Рязанцев.

Умовою застосування зниження вартості ціни є обов’язкове проведення всіх торгів виключно через ProZorro.Продажі, що є ще одним кроком до впровадження розподілу всього парку Укрзалізниці, як у компанії обіцяли раніше.

За словами Андрія Рязанцева, впровадження механізму, який би дозволяв у періоди міжсезоння знижувати вартість за користування вагонами, дозволить Укрзалізниці йти в ногу з ринком: “Це ще один крок у напрямку нової моделі розвитку Укрзалізниці як клієнтоорієнтованої компанії та поступове пристосування колишнього монополіста до здійснення операцій на ринкових засадах із безпрецедентно прозорими умовами розподілу вагонного парку Укрзалізниці, коли під час відкритих торгів на незалежних майданчиках визначається, хто отримає вагони”.

Перегляди: 0