Головна Новини Новини компаній Податковий карантин – за що не штрафують

Податковий карантин – за що не штрафують

Загальнонаціональний карантин продовжено до 24 квітня, а ми поки нагадуємо. Законом від 17.03.2020 р № 533 внесено зміни до ПКУ, які передбачають звільнення від штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, які вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, крім санкцій за:

– порушення вимог до договорів довгострокового страхування життя чи договорів страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення, зокрема страхування додаткової пенсії;
– відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу;
– порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах, що застосовуються на загальних підставах;
– порушення нарахування, декларування та сплати ПДВ, акцизного податку, рентної плати.

Тобто Закон № 533 не звільняє платників від штрафних санкцій за неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності з ПДВ, несплату (несвоєчасну) сплату податкових зобов’язань з ПДВ.

ДПС у підкатегорії 101.28 “ЗІР” нагадує, що протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року не будуть застосовуватися санкції за нереєстрацію (несвоєчасну) реєстрацію ПН/РК. Разом з тим, варто взяти до уваги, що порушення вимог ПКУ щодо реєстрації ПН/РК негативно впливає на право контрагента платника податків скористатися правом на нарахування податкового кредиту з ПДВ.

З питань консультації та допомоги звертайтеся за тел.: +38 (067) 694-65-43, або пишіть на [email protected]

Перегляди: 2