Головна Новини Новини компаній “Агротрейд” готується вийти на ринки органічної продукції США і Канади

“Агротрейд” готується вийти на ринки органічної продукції США і Канади

Група “Агротрейд” за результатами 2019/20 МР експортувала понад 300 тис. тонн органічної та конвенційної продукції до 20 країн світу.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroPortal.ua.

Найбільші партії органічної продукції компанія поставила у Нідерланди і Норвегію, також серед покупців були компанії з Ізраїлю та Німеччини. Всього в ці країни експортовано 5252 тонн органіки. Особливим попитом користувалися пшениця і кукурудза.

За словами директора департаменту зовнішньої торгівлі “Агротрейду” Андрія Бута, основним покупцем органічної продукції залишається ринок Євросоюзу. Однак конкурувати на ньому стає все складніше. Особливо це стосується фуражних зернових.

“Кількість місцевих фермерів, які вирощують органіку, збільшується. До того ж європейцям простіше купити продукцію, виготовлену в ЄС, тому доводиться конкурувати ціною і підтримувати хорошу репутацію, щоб не втратити довіру покупців”, – зазначив Андрій Бут.

У планах компанії на наступний рік – експортувати органічні соняшник і кукурудзу в США і Канаду. Для цього Група “Агротрейд” подала заявку на отримання відповідного сертифікату.

Перегляди: 0