Головна Новини Новини компаній Порт “НІКА-ТЕРА” розпочав прийом шроту з соняшника нового врожаю

Порт “НІКА-ТЕРА” розпочав прийом шроту з соняшника нового врожаю

Порт “НІКА-ТЕРА” прийняв перші автомобілі зі шротом соняшника, виробленого українськими МЕЗ з соняшника врожаю 2020 року.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію порту.

Зберігання шроту забезпечується на території чотирьох складів загальною місткістю 90 тис. тонн, а його відвантаження на експорт буде виконуватися з двох причалів порту за допомогою двох завантажувальних машин продуктивністю по 1500 тонн на годину кожна.

“Ми детально відпрацювали всі бізнес-процеси з перевалки цього виду вантажу, нам вдалося поліпшити якість і швидкість роботи. Цьому посприяв запуск в експлуатацію нового причального вагового комплексу в травні цього року. Виробникам також надається можливість перевалювати не тільки шрот, але і соняшникову олію – основний продукт переробки. У нас є сучасні потужності для його зберігання і перевалки”, – зазначив начальник порту Алім Агакішиєв.

У 2019/2020 маркетинговому році Україна експортувала понад 3,62 млн. тонн шроту соняшника. Основними імпортерами українського шроту були Китай, Індія, Білорусь, Туреччина та Марокко.

Перегляди: 3