Головна Новини Новини компаній “НІБУЛОН” спустив на воду новий буксир

“НІБУЛОН” спустив на воду новий буксир

На суднобудівно-судноремонтному заводі “НІБУЛОН” спустили на воду буксир проєкту 121М під назвою NIBULON-15. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії.

Це вже четвертий буксир проєкту 121М, який збудували на заводі. Першими трьома вантажний флот компанії поповнився ще у 2017 році.

“Буксири лінійки 121М (модернізовані) у зв’язці з двома несамохідними суднами проєкту NBL-91 наразі є найефективнішими баржо-буксирними караванами на р. Південний Буг, які можуть перевозити до 6000 тонн збіжжя кожного рейсу. А розбудова елеваторної інфраструктури компанією та збільшення кількості прийнятого збіжжя потребує додаткового флоту, і зважаючи на успішний досвід експлуатації цих буксирів, судноплавною компанією “НІБУЛОН” було прийнято рішення щодо замовлення будівництва ще одного такого судна”, – розповів заступник директора судноплавної компанії “НІБУЛОН” Олександр Тарановський.

Усі переваги буксира цього модернізованого проєкту полягають у його оптимізованих під умови експлуатації характеристиках. Розміри судна – 29,6 м х 11 м, невелика осадка – 1,45 м. Також буксир має зменшену рухому навігаційну рубку, яка здатна підійматися/опускатися усього за 180 секунд і гарантує йому швидкий і безпечний прохід мостів без їх розведення. Судно призначене для змішаного (море-річка) плавання і може працювати практично в будь-яких умовах, зокрема на мілководді, у період льодового стану, з різними караванами барж.

З введенням в експлуатацію нового замовлення буксирний флот компанії налічуватиме 24 судна, а загальна чисельність флотилії зросте до 83 одиниць різного класу та призначення.

Перегляди: 1