Головна Новини Новини компаній “Астарта” підбила підсумки осінньої збиральної кампанії

“Астарта” підбила підсумки осінньої збиральної кампанії

Підприємства “Астарти” завершили виробничий сезон поточного року збором кукурудзи (411 тис. тонн) та цукрових буряків (майже 1,5 млн тонн). Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію агрохолдингу.

Враховуючи негативний погодний вплив на рослини впродовж усього року, а саме затяжну посуху в східних та центральних областях України і весняні заморозки на західному регіоні, показники врожайності передбачувано нижчі за минулорічні. Так, середня валова врожайність кукурудзи склала 68 ц/га, а цукрових буряків – 429 ц/га. При цьому цукристість буряків збереглася на високому рівні та в середньому по підприємствах компанії становила більше 17% (середнє значення в Україні – 16,3%, згідно з даними “Укрцукру” на 11.12.2020).

“Попри всі негативні чинники цьогорічного сезону, АСТАРТА залишається лідером цукрової галузі. Цукрові заводи компанії виготовили майже 226 тис. тонн цукру. Таким чином, за прогнозом, ми зберігаємо частку ринку на рівні 22% від загального обсягу виробництва в Україні”, – зазначив виконавчий директор “Астарти” Валерій Соколенко.

В агрохолдингу зауважили, що оскільки рівень вологозабезпечення ґрунту у східних областях залишається незадовільним, на наступний рік компанія передбачила адаптацію технологій вирощування. Зокрема, це зменшення норми висіву для більшої площі живлення рослин та додаткове міжрядне внесення рідких добрив. Також розглядається збільшення площ іригації за умови доступу до державної меліоративної системи.

Перегляди: 0