Головна Новини Новини компаній “Західний Буг” інвестуватиме в техніку, зберігання і переробку сільгосппродукції

“Західний Буг” інвестуватиме в техніку, зберігання і переробку сільгосппродукції

Агропідприємство “Західний Буг” обробляє 64 тис. га земель у Львівській, Тернопільській, Чернівецькій та Волинській областях. В поточному сезоні тут зібрали понад 235 тис. тонн зернових, 26 тис. тонн зернобобових, та 23 тис. тонн олійних культур. Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на інформацію прес-служби компанії.

Щороку “Західний Буг” інвестує в оновлення парку сільськогосподарської техніки, адже від цього залежить, як і кількісні, так і якісні показники діяльності підприємства. Минулий рік не став виключенням – загалом в парк техніки було інвестовано $3 млн. А цього року в оновлення парку планується вкласти ще $2,7 млн.

“Для отримання кращої врожайності та досягнення високих агрономічних показників, ми аналізуємо та впроваджуємо ощадливі для землі технології. У новому році на деяких наших підрозділах розпочинаємо працювати за технологією Strip-till. Ця технологія має ряд агрономічних і економічних переваг”, – розповів директор підприємства Василь Коцупир.

Цього року в “Західному Бузі” планують збільшити пропускну здатність елеваторів по зберіганні, доробці та відвантажені зерна.

“Наприкінці 2019 року компанія придбала ще один елеватор у м. Ходорові з потужністю 18 тис. тонн. У результаті чого, ми збільшили наші потужності у прийманні та зберіганні зерна до 108 тис. тонн”, – повідомили в компанії.

Загалом на модернізацію своїх елеваторних комплексів “Західний Буг” запланував 93 млн. грн. Цього року компанія розпочне роботу над будівництвом елеватора, млина та макаронних ліній у м. Збаражі Тернопільської області.

“У ці проєкти плануємо інвестувати в загальному 403 млн. грн.: елеватор – 103 млн. грн., млин – 125 млн. грн., макаронні лінії – 175,5 млн. грн. Тобто наше підприємство буде не лише сировинною компанією, а й виробником готової продукції. Запустити проєкти плануємо у 2022 році”, – зазначив Василь Коцупир.

Перегляди: 2