Головна Новини Новини компаній “Агропродсервіс” зібрав рекордний врожай кукурудзи

“Агропродсервіс” зібрав рекордний врожай кукурудзи

Валовий збір зернових, зернобобових і кукурудзи компанією “Агропродсервіс” поточного сезону перевищив 200 тис. тонн. Про це розповів генеральний директор компанії Андрій Баран, повідомляє “ПроАгро Груп”.

Хоча отриманий врожай на рівні прогнозованого, компанія зібрала менше ранніх зернових, особливо постраждав ярий ячмінь. Також трохи нижчою була врожайність озимої пшениці й гороху. Натомість “Агропродсервіс” отримав непоганий урожай ріпаку. Вищою могла бути врожайність соняшнику, але його збирання випало на дощовий жовтень, тож з гектара намолотили трохи більше, ніж по 3 тонни.

“Але попри все, радіємо за рекордний урожай кукурудзи, хоча їй не вистачило сонячного тепла. Завдяки качанистій ми вирівняли зернофуражний баланс. Урожайність кукурудзи, яку виростили на понад 7 тис. га, склала 10,5 тонн/га у заліковій вазі, а такі відділення, як “Настасівське”, матиме більш як 12 тонн, “Росохуватець” у Козівському районі – більш як 11 тонн/га”, – зазначив керівник.

Найболючішим для “Агропродсервісу” виявився сегмент цукрових буряків, які через несприятливі погодні умови зародили недостатньо. На площі майже 3800 га отримали з гектара по 54 тонни, хоча очікували 60 тонн. До того ж, уперше за останні десятиліття цукристість солодких коренів в компанії нижча за базову.

“На жаль, така ж ситуація у всій Західній Україні. Інша частина держави потерпіла від засухи, багато компаній відмовляються вирощувати цукрові буряки. І, як наслідок, на ринку відчутно зросла ціна цукру”, – пояснив Андрій Баран.

Але, за його словами, навіть за таких складних умов компанія й надалі вирощуватиме буряки, оскільки це дає роботу людям, цукровим заводам, формує бюджетні надходження й забезпечує ринок стратегічним продуктом.

Під врожай 2021 року в “Агропродсервісі” посіяли майже 6 тис. га озимини, повідомляється на сайті компанії.

“Дві тисячі гектарів недосіяної озимої пшениці плануємо компенсувати ярою. Але треба сказати, що цього року ми отримали кращі сходи, ніж минулого. Орієнтовно 70 % в дуже доброму стані. У відмінному стані озимий ріпак, який посіяли на всіх запланованих площах”, – поінформував керівник компанії.

Перегляди: 0