Головна Новини Чому потрібні модульні зерносховища для тимчасового зберігання?

Чому потрібні модульні зерносховища для тимчасового зберігання?

Це має економічний сенс!

Модульні зерносховища для тимчасового зберігання є недорогою альтернативою традиційні системи постійного зберігання. Системи накопичувачів вимагають обмежених капітальних вкладень – всього від 10 доларів за 1т зберігання. Економічно ефективними модульні системи вважаються від 5000т зберігання, але в залежності від потреб місткість може бути я менша так і більша. Для повноцінної реалізації системи вам знадобиться:

Механізована мобільна завальна яма може спростити процес завантаження, але не є обов’язковою і може бути замінена завантажувальною воронкою.

Система встановлюється швидко, за кілька днів, ні тижнів або місяців. Це знижує пов’язаний ризик з будівлею зерносховища. Стандартна система аерації забезпечує швидкість потоку повітря 3,2м3 на 1т продукції; вища швидкість повітряного потоку доступна за потреби. Чим вище швидкість повітряного потоку забезпечує збереження якості зерна втрати зведені до мінімуму.

Характеристики та переваги

Модульні зерносховища можна встановити в будь-якому вільному місці мінімальна підготовка ґрунту – як правило піднятий майданчик на 10 см.

Модульна, попередньо зібрана конструкція дозволяє виконати швидкий монтаж (дні, а не тижні), швидке розбирання та ефективне зберігання. Оскільки стіни побудовані з 3,5 метрових секцій, можлива необмежена кількість конфігурацій. Модулі також можна швидко розібрати та встановити заново в різні місця, за потреби. Після демонтажу майданчик можна легко повернути в початковий стан.

Оцинкована конструкція гарантує тривалий термін служби виробу, здатну витримувати багаторазові перестановки.

Система не вимагає жодних погоджень та проектних рішень.

З урахуванням підготовки майданчика система монтується за 1 тиждень.

Принцип роботи модульних зерносховищ

Стінові панелі зерносховища перфоровані. Вентилятори витягують повітря зі сховища і негативний тиск, що створюється у зерновій масі, допомагає аерувати зерно. Повітря, що проходить крізь зернову масу, збирається у перфорованих трубах, розміщених усередині під зерном, і виводиться назовні витяжними вентиляторами. Крім того, сховище добре захищене від дощу і снігу. Волога не потрапляє всередину зерносховища згори завдяки спеціальному накриттю.

Процес монтажу

Крок 1

Підготуйте основу ділянки. Ділянка повинна бути очищена від рослинності та укатана великим віброущільнювачем. Рекомендується крона з як мінімум 10 см та укриття ґрунту підлоговим тентом за для недопущення вбирання вологи зерном з ґрунту.

Крок 2

Розвантажте вантажівку і встановіть розібрані стінові панелі.  Для зручного поводження, панелі можна розташовувати по периметру палі ще в збитому положенні.

Крок 3

Розгорніть ніжки і покладіть зібрані стінові панелі. Зніміть вели  кі транспортні болти, що з’єднують центральні отвори в опорних кутах стінок. Встановіть панель вертикально і прикріпіть її до опорного кута за допомогою транспортувального болта.

Крок 4

Встановіть повітропроводи та вентилятори.  Вентилятори і система аерації спеціально розроблена для кожного сховища, щоб забезпечити достатній потік повітря.

Як використовувати модульне сховище

Завантаження та вивантаження тимчасових зерносховищ відбувається за допомогою вакуумних навантажувачів, мобільних шнекових та стрічкових конвеєрів або за допомогою стаціонарних транспортерів та фронтальних навантажувачів. Після завантаження зерно накривається поліуретановим тентовим покриттям, розрахованим на термін служби 3-5 років. Деякі агрогосподарства, переважно великі, завантажують модульні сховища за допомогою центральної колони завантаження.

Вентиляція

Кожна система розроблена спеціально для збереження  якості зерна шляхом підтримки належного повітряного потоку. Більшість систем розроблені з мінімумом 3,2м3 на 1т продукції. Підтримка охолодження та сушіння зерна контролює організми та зменшує ризик втрати.

Системи аерації під негативним тиском дозволяють контролювати стан зерна, оскільки повітря, що виходить з вентиляторів, вже пройшло через зернову масу. Система негативного тиску також допомагає підтримувати ущільнення тента до панелі.

Перегляди: 14