Головна Новини Новини компаній На Переяславському ЕКХП збудували завальну яму нової конструкції

На Переяславському ЕКХП збудували завальну яму нової конструкції

Група компаній «Нива Переяславщини» збудувала на своєму Переяславському експериментальному комбінаті хлібопродуктів, що на Київщині, завальну яму новою конструкції, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію, розміщену на сайті виробника.

«Із сучасною конструкцією завальної ями, яку ми маємо сьогодні, автомобіль із поля повністю заїжджає до приміщення, двері щільно закриваються, зерно висипається і одночасно із цим вмикаються потужні витяжки, вони витягуватимуть повітря з часточками пилу за принципом пилососа. Таким чином часточки пилу потраплятимуть до окремого рукава та накопичувача, а очищене повітря видуватиметься назовні. Такий же принцип закритого приміщення діятиме і при відвантаженні накопиченого пилу, а утилізуватись рештки будуть належним чином, бо врешті – це органічні і мінеральні дрібні домішки», – розповів голова правління ЕКХП Олександр Ярощук.

Усю будівельну частину виконували будівельники «Ниви Переяславщини», а аспіраційне обладнання встановили представники «Зернової столиці» з Одеси. Шість шаф обслуговують по 7000 метрів кубічних очищуваного повітря. У перспективі усі приймальні ями Переяславського ЕКХП будуть саме такими, нині вони напівзакриті.

«Таке обладнання є не тільки елементом захисту екології, але і частиною системи безпеки виробництва, бо всі, хто працює із зерном, розуміють, яким небезпечним може бути пил», – підкреслив Олександр Ярощук.

Перегляди: 4