Головна Новини Наші новини Новий крок високих технологій. Зернова сівалка Spirit із системою контролю висіву SeedEye...

Новий крок високих технологій. Зернова сівалка Spirit із системою контролю висіву SeedEye Vaderstad

У стрімко змінюваному світі надзвичайно важливо не просто вчасно реагувати на постійні виклики, що постають перед аграріями, та знаходити шляхи вирішення нагальних питань сьогодення, а й намагатися працювати на їхнє випередження.

Всесвітньо відома компанія Vaderstad від часу свого становлення й донині залишається на вістрі інноваційних розробок сучасної сільгосптехніки, конструювання і виробництво якої має за мету допомогти аграрієві максимально розкрити потенціал сільськогосподарських угідь та отримати щедрі врожаї.

Серед таких машин, зокрема, Spirit, що відома як сівалка, яка за високої швидкості роботи в полі забезпечує високу точність. Завдяки індивідуальному регулюванню глибини рядків, насіння завжди розміщується на задану глибину, що гарантує рівномірну появу дружних сходів та хороший урожай. Лише за один прохід пневматична сівалка Spirit виконує розпушування, вирівнювання поверхні поля, підготовку насіннєвого ложа, сівбу та ущільнення ґрунту.

Протягом 2020 р. для сівалок Spirit R 300S, Spirit 600-900S і Spirit 600-900C буде доступна система контролю висіву SeedEye, що відкриє для аграрія нові можливості точного висіву насіння та добрив.

Унікальна система контролю SeedEye Vaderstad, яка отримала відзнаку DLG на виставці “Агрітехніка 2019” у Ганновері, точно обраховує дані щодо кожного квадратного метра поля. Система SeedEye складається із двох частин – блоків для моніторингу та підрахунку. Основою системи є датчики контролю SeedEye, що реєструють кожну насінину, а також потік добрив, які проходять через висівні трубки.

За використання системи контролю SeedEye норма висіву встановлюється у форматі певної кількості насіння в штуках на квадратний метр. Під час роботи в полі датчики точно фіксують кожну насінину, що проходить через кожен окремий насіннєпровід. Після поєднання цієї інформації з даними швидкості руху сівалки, яку зчитує радар, подавання насіння автоматично регулюється відповідно до швидкості руху агрегату для дотримання обраної норми висіву в штуках на квадратний метр.

“Технології, які допомагають розширити доступ до інформаційних ресурсів, є ключем до точного землеробства. Маючи доступ до точних даних висіву, аграрій може приймати оптимальні рішення з управління сільськогосподарським підприємством для підвищення ефективності та отримання максимальних результатів у рослинництві”, – каже Маттіас Ховнерт, старший віце-президент із продажу та маркетингу компанії Vaderstad.

Перегляди: 0