Головна Рослинництво Олійні Індія намагається стримати ціни на рослинну олію, в той час як Індонезія...

Індія намагається стримати ціни на рослинну олію, в той час як Індонезія обмежує експорт

Спроби Індії знизити ціни на рослинну олію напередодні важливих виборів у штатах були зруйновані стрибком світових цін на пальмову олію до рекордно високого рівня після того, як Індонезія, найбільший у світі постачальник, обмежила експорт.

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Reuters.

Пам’ятаючи про електорат, який дуже чутливий до інфляції цін на продовольство, уряд Індії спробував стримати внутрішні ціни шляхом зниження податків на імпорт, введення обмежень на продаж запасів і припинення ф’ючерсної торгівлі харчовими олыями і олійними культурами.

Спочатку ці зусилля принесли певний успіх. Але оскільки Індія імпортує дві третини рослинних олій, переваги зниження мит та інших заходів були практично зведені нанівець різким зростанням світових цін після того, як Індонезія зобов’язала виробників продавати 20% на внутрішньому ринку, щоб знизити місцеві ціни на рослинну олію.

Тим часом, спотові ціни на пальмову олію в Індії, найбільш споживану харчову олію в країні, виросли більш ніж на 12% в 2022 році до 1 228 рупій за 10 кг після досягнення рекордного максимуму в 1 280,75 рупій в травні 2021 року.

Перегляди: 4