Головна Рослинництво Зернові На міжнародних ринках ціни на пшеницю продовжують коливатися

На міжнародних ринках ціни на пшеницю продовжують коливатися

Баланс на ринках пшениці більш крихкий, ніж будь-коли, і це має тенденцію до продовження. Про це сказав аналітик товарного ринку Horizon soft Commodities Клеман Готьє.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Terre-net.

На його думку, три основні чинники посилюють напругу та коливання на товарних ринках. По-перше, це збільшення світового населення: «чим більше нас, тим більше ми споживаємо і тим більше ми маємо виробляти».

З 2000 року річне споживання пшениці зросло на 33 ММТ в Індії, 13 ММТ у Китаї, 7,5 ММТ у Пакистані.

По-друге, це зростання світового споживання м’яса, що передбачає збільшення споживання фуражного зерна. З 1991 року ці показники пішли вгору на 102,9 % для всі видів м’яса та завдяки споживанню птиці в Китаї.

І, нарешті, збільшення кліматичних катастроф, які впливають на врожайність. «Є занепокоєння щодо посухи на півдні Китаю, сильні дощі очікуються в Індії… Погані погодні умови напружать баланси».

Світове виробництво пшениці є одним із найбільших в історії.

Але чинники напруги залишаються. Це динамічне споживання має призвести до різкого падіння співвідношення запасів до споживання. «Пшениці серед тих, хто її продає, стає все менше», — резюмує експерт. Якщо вісім основних світових експортерів залишаться на цьому рівні напруги, ціни залишаться високими в 2023/24».

Перегляди: 6