Головна Ринок України Експорт/імпорт Єгипет відмовився від дорогої російської пшениці, купивши натомість румунську, українську й болгарську...

Єгипет відмовився від дорогої російської пшениці, купивши натомість румунську, українську й болгарську  

Державне агентство Єгипту із закупівлі продовольства GASC 11 червня провело вже другий у поточному місяці тендер на закупівлю пшениці, на якому різко збільшилася пропозиція пшениці, а ціни знизилися через зміну умов оплати з відстрочки у 270 днів на попередніх торгах до оплати відразу після поставки.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на GrainTrade.

Найдешевшою на тендері знову була українська пшениця за ціною 243 $/тонна FOB, що на $28,75 менше ціни, ніж на попередніх торгах тиждень тому. Кількість поданих на тендер пропозицій російської пшениці також збільшилася, але ціни пропозицій на неї знизилися не так сильно – на 15-20 $/тонна, і вони виявилися вищими за ціни на французьку пшеницю.

У результаті GASC придбав 460 тис. тонн пшениці з поставкою 1-20 серпня і оплатою відразу після поставки за середньою ціною 268,83 $/тонна C&F, що на $33,38 дешевше, ніж 4 червня. Зокрема, закуплено було три партії румунської зернової – загалом 250 тис. тонн, дві партії  української – 120 тис. тонн, а також дві партії болгарської – 100 тис. тонн.

Перегляди: 224