Головна Рослинництво Зернові Зростання напруги між Україною і Росією підігріває біржові котирування пшениці

Зростання напруги між Україною і Росією підігріває біржові котирування пшениці

Ф’ючерси на пшеницю на Чиказькій біржі підскочили у вівторок, 18 січня, на 3,2% через занепокоєння щодо зростання напруженості між Росією та Україною, а також холодної погоди, яка може загрожувати врожаю в сухих районах Сполучених Штатів.

Про це повідомляє  «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агентства Reuters.

«Якщо виникне проблема між Росією та Україною, це може бути дуже руйнівним для світової торгівлі пшеницею», – зазначив керуючий партнер Top Third Ag Marketing Марк Голд.

Березневі ф’ючерси на м’яку червону озиму пшеницю подорожчали на 27,5 центів до $7,69 за бушель (282,56 $/тонна). Найактивніший пшеничний контракт на CBOT продемонстрував найбільший щоденний приріст з 1 жовтня.

Підтримку котируванням також надало Міністерство сільського господарства США, яке повідомило, що щотижневі експортні інспекції пшениці склали 369,2 тис. тонн проти 234,4 тис. тонн попереднього тижня і близькі до високого рівня ринкових прогнозів.

Крім того, державний комітет Туреччини по зерну (TMO), за попередніми даними, закупив на міжнародному тендері близько 335 тис. тонн пшениці, і це теж сприяло зростанню цін на зернову.

Перегляди: 5