Головна Новини Свині по осені дешевшають?

    Свині по осені дешевшають?

    pig is sad

    Осінь розпочалася низхідним рухом цін на ринку живця свиней забійних кондицій. Про це свідчать підсумки щотижневого моніторингу закупівельних цін Асоціації «Свинарі України», передає «ПроАгро Груп».

    У ході торгів минулого тижня ціни закупівлі не втрималися на досягнутому рівні, тож на початку осені котирування «просіли» на 2,5–5 грн./кг порівняно з кінцем літа. У більшості випадків ціни закупівлі кондиційної свинини варіювалися в межах 52–55 грн./кг, а регіональна розбіжність цін стала відчутнішою. Згадана нижня цінова межа була «робочою» для східного регіону, тоді як в інших частинах країни фіксують вищі ціни. Середньозважена ринкова позначка зупинилася на рівні 52,9 грн./кг, втративши 7,3% проти минулотижневої.

    «Серед основних чинників, що наразі створюють тиск на ціни заготівлі, оператори ринку озвучують регіональний дисбаланс попиту та пропозиції, що запускає ланцюгову реакцію в інших регіонах, а також відчутне ослаблення темпів реалізації через відключення електроенергії. Втім, представники м’ясопереробки зазначають, що для деяких з них негативна цінова динаміка минулого тижня стала несподіванкою», – прокоментували в АСУ.

    Враховуючи ринкову невизначеність, більшість заготівельників наразі не формують цінових очікувань. Разом із тим, окремі все ж діляться міркуваннями щодо можливої стабілізації цін на досягнутому рівні (адже подальше пониження цін не сприяє активнішій торгівлі) чи їх незначної позитивної корекції.

    Перегляди: 0