Головна Птахівництво Галузь птахівництва почала зростати

Галузь птахівництва почала зростати

У розвиток птахівництва потрібно інвестувати. Перечекати, коли завершиться війна, означає втратити позиції на ринку, перспективи розвитку, які буде в рази складніше повернути.

На цьому наголосив власник Володимир-Волинської птахофабрики Дмитро Добкін, передає  «ПроАгро Груп» з посиланням на журнал «Наше птахівництво».

«Наша компанія, наприклад, має перспективні плани розвитку на кілька років наперед, і наразі активно працює над їх утіленням, ‒ зауважив він. ‒ Бізнес, що тривалий час стагнує, втрачає і можливості розвитку, й актуальний час для впровадження інновацій та їх адаптації. Ми повинні розуміти, що світова економіка безперервно розвивається, тому якщо хочемо зберігати свої позиції на міжнародному ринку, зобов’язані розвиватися».

За словами Дмитра Добкіна, в 2024 році галузь птахівництва почала зростати: вона вийшла не лише на рівень обсягів виробництва до повномасштабного вторгнення, а й досягла незначного приросту.

«І є всі сподівання, що галузь розвиватиметься й надалі. Хоча, звичайно, багато чинників не залежать від українського виробника. Так, ми не можемо впливати на загальну безпекову ситуацію в країні, на ціни на рослинну сировину, вартість електроенергії, від якої напряму залежить птаховиробництво», ‒ додав він.

Перегляди: 6