Головна Новини Ринок України Україна в січні-липні 2018 року імпортувала свинини на $22 млн

Україна в січні-липні 2018 року імпортувала свинини на $22 млн

За результатами січня-липня 2018 року на внутрішній ринок надійшло 12,2 тис. тонн свинини з-за кордону.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, у грошовому вираженні імпорт свинини склав $22 млн, що більші ніж удвічі більше за обсяги надходження імпортної свинини у 2017-му.

Аналітики АСУ зауважують, що цьогорічний експорт свинини вдесятеро менший, тож за підсумками січня-липня Україна “фінішувала” з від”ємним зовнішньторговим сальдо, яке майже сягнуло двадцятимільйонної позначки у доларовому еквіваленті.

“За другий місяць літа завезли 30% сукупних обсягів імпорту свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Причинами такої активізації у липні було те, що на тлі меншної внутрішньої пропозиції свинини закупівельні ціни упродовж усього періоду перевищували бар”єрний рівень (цінова межа, при перевищенні якої надходження імпорту стає економічно обґрунтованим)”, – коментують в АСУ.

Практично стільки ж склала вартість імпортованого до України свинячого жиру. Так, за аналізований період з країн ЄС надійшло 32,3 тис. тонн цієї продукції, що на чверть більше ніж за аналогічний період минулого року.

Перегляди: 0