Головна Новини Ринок України ФАО призначає нового координатора програм в Україні

ФАО призначає нового координатора програм в Україні

Хушнід Саттаров, фахівець з великим досвідом в управлінні проектами, аналітиці даних та плануванні гуманітарних програм, почав виконувати обов’язки координатора програм ФАО в Україні. Він замінив на цій посаді Фарруха Тоїрова, який нещодавно був призначений заступником представника ФАО в Пакистані.

Пан Саттаров, громадянин Узбекистану, володіє ступенем магістра з громадського управління та адміністрування Лундського університету у Швеції, а також вивчав міжнародну політику в Університеті Джавахарлала Неру в Індії.

До ФАО Хушнід Саттаров працював більше 10 років у таких міжнародних спонсорських організаціях та агенціях з питань розвитку, як “Польська гуманітарна діяльність”, “Оксфам ГБ”, “Людина в біді” та різних установах Організації Об”єднаних Націй. Він займався гуманітарною діяльністю на постраждалих від конфлікту територіях в Україні та Ємені.

Хушнід ознайомився з поточною економічною і політичною ситуацією в Україні завдяки трьом рокам роботи в Києві, а також у східних областях країни. Тут він керував програмою з надання надзвичайної допомоги переселенцям і вразливим верствам населення. Крім роботи в якості координатора гуманітарної програми, він керував великомасштабними проектами в області раннього відновлення, забезпечення готовності до стихійних лих і зниження ризиків.

“Завдяки результатам мого попередника, я не маю жодних сумнівів, що моя робота буде ґрунтуватися на міцному фундаменті і гідному досвіді команди ФАО в Україні”, – сказав він. “Я вірю, що ми зможемо реалізувати необхідні програми технічної допомоги і презентуємо нові аспекти мандата ФАО, котрі раніше не були представлені в країні”.

Майбутня діяльність ФАО в Україні, де сільське господарство є провідним сектором економіки, з-поміж іншого, буде зосереджена на забезпеченні продовольчої безпеки та харчування шляхом підтримки національної політики в області продовольчої безпеки, надання допомоги малому та середньому бізнесу, просування сталого управління природними ресурсами і збільшення продуктивності сільського господарства та його конкурентоспроможності.

Одним з перших завдань пана Саттарова буде реалізація нового проекту на сході України, що фінансується Європейським Союзом. В рамках цього проекту місцева команда ФАО сприятиме відновленню малого і середнього агробізнесу, а також відродженню пошкоджених ланцюжків доданої вартості.

Робота буде зосереджена на зміцненні системи дорадчих послуг, сприянні в доступі до зовнішнього фінансування та інвестицій, передачі обладнання і створення асоціації виробників сільськогосподарської продукції.

Ці заходи мають на меті пожвавити ринок праці в сільськогосподарському секторі та зміцнити економіку у цілому.

Паралельно команда продовжить роботу над чотирирічним проектом, фінансованим Глобальним екологічним фондом, що спрямований на вдосконалення законодавчої та інституційної бази для більш стійкого управління природними ресурсами в лісостеповій зоні України.

Діяльність в рамках цих двох проектів ФАО пов”язана з більш глобальними зусиллями, оскільки вони сприяють досягненню цілей сталого розвитку 1, 2, 8 і 15.

Перегляди: 0