Головна Новини Ринок України Україна та ОАЕ планують збільшувати обсяги аграрної торгівлі

Україна та ОАЕ планують збільшувати обсяги аграрної торгівлі

Україна та Об’єднанні Арабські Емірати зацікавленні у поглибленні торгово-економічних відносин в АПК та у розвитку нових спільних проектів.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, про це йшлось під час зустрічі заступника міністра агрополітики України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої та заступником голови Еміратської частини Міжурядової комісії, заступником Міністра закордонних справ і міжнародного співробітництва Мохаммеда Шараф.

“За результатами 2017 року товарообіг аграрними та харчовими товарами між Україною та ОАЕ склав $180 млн, з яких $170 млн припадає саме на експорт українських продуктів. Ми раді відмітити позитивну динаміку в розвитку наших торговельних відносин та продовжуватимемо нашу активну співпрацю з колегами з ОАЕ для того, щоб обсяги двосторонньої торгівлі зростали і надалі”, – зазначила Трофімцева.

Вона додала, що важливим завданням у торговій площині є диверсифікація товарної структури як українського експорту до ОАЕ, так і нашого імпорту з цієї країни.

Серед товарних груп, які можуть в більших обсягах експортуватись на ринок ОАЕ, є мед, кондитерські вироби та вироби з шоколаду, м’ясо та субпродукти, овочі та фрукти, бобові та вироби з них, весь спектр органічних продуктів та багато інших.

Восени поточного року очікується візит Міністра з питань зміни клімату та захисту навколишнього середовища ОАЕ Тані Ахмед Аль Зеюді.

В рамках його приїзду планується підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством з питань зміни клімату та захисту навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів у сфері сільського господарства та продовольства.

Мета Меморандуму – сприяння активізації двостороннього торговельно-економічно та інвестиційного співробітництва в агросфері.

Перегляди: 0