Головна Новини Ринок України В Україні спостерігається поступове відновлення свинарства

В Україні спостерігається поступове відновлення свинарства

Станом на початок серпня 2018 року обсяги вирощування свинини у сільськогосподарських підприємствах України на 3,3% менші порівняно з відповідно датою минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, таке відхилення відзначається на тлі відставання чисельності промислового поголів”я порівняно з відповідним показником на початку серпня 2017 року.

Водночас, за останніми даними, сільгоспвиробники утримують 3,4 млн свиней, тож відхилення від показника роком раніше складає 1,3% чи менше ніж 50 тис. голів.

“На поступове відновлення показників роботи свинарської галузі натякають не тільки скорочення відставання поточних показників від минулорічного рівня та активізація, яка відчутна серед вітчизняних операторів, а й пожвавлення імпорту живих тварин з країн ЄС”, – розповіли в АСУ.

Зокрема, з початку 2018 року період українські свиногосподарства імпортували гібридних та чистопорідних тварин сукупною вагою майже 0,6 тис. тонн сукупною вартістю $3,7 млн, що в 3,6 раза більше ніж за аналогічний період минулого року.

“При цьому до звичного розбавлення ремонтного молодняку імпортованими чистопородними та гібридними тваринами додався ще й імпорт поросят для відгодівлі. Останнє виступає реакцією відгодівельників на недостатність пропозиції таких країн на внутрішньому ринку”, – зауважили в асоціації.

Зазначається, що середня ціна імпорту товарних поросят вагою 20−35 кг варіювала в межах 3,4−3,7 дол. $кг, що в цілому відповідало ціні закупівлі таких тварин в Україні.

Перегляди: 0