Головна Новини Ринок України В Україні хочуть змінити правила ідентифікації та реєстрації худоби

В Україні хочуть змінити правила ідентифікації та реєстрації худоби

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який має змінити правила ідентифікації та реєстрації тварин і наблизити їх до законодавства Євросоюзу.

Як повідомляє “ПроАгро”, про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

За його словами, проект закону №9022 дозволить усунути відмінності між законодавствами країн – членів ЄС щодо вимог до торгівлі товарами, що охоплюються санітарними та фітосанітарними заходами, забезпечуючи при цьому охорону життя і здоров’я людей, тварин, належний рівень простежуваності переміщень тварин та створить умови для функціонування спільного ринку, забезпечення його якісними продуктами.

Законопроект встановлює єдині правила держнагляду та контролю за ідентифікацією та реєстрацією тварин в господарствах операторів ринку тварин, забезпечує дієвий механізм виявлення, локалізації та контролю хвороб тварин.

Також автори проекту закону пропонують створити державну базу даних домашніх тварин – котів, собак та диких тварин, які перебувають у неволі чи у напіввільних умовах для простежуваності їх переміщення.

Крім того, пропонується спростити відшкодування коштів з держбюджету за проведену ідентифікацію тварин для фізосіб.

Перегляди: 0