Головна Новини Ринок України Світові ціни на цукор падають через надлишок продукції і сповільнення споживання

Світові ціни на цукор падають через надлишок продукції і сповільнення споживання

18

Світові ціни на цукор продовжують знижуватись внаслідок структурного надлишку, сповільнення споживання, спекулятивного продажу, стійкого долара та макроекономічного середовища.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу асоціації “Укрцукор”, таку думку висловив аналітик ринку цукру S&P Global Platts (Kingsman) Даніель Ребело.

За його словами, надлишок цукру в Азії та низький імпортний попит з боку Китаю випереджають скорочення виробництва в Бразилії, що відбувається через несприятливі погодні умови і високі ціни на етанол, порівняно з цукром.

Даніель Ребело зауважив, що на наступний маркетинговий рік передбачається світовий профіцит.

“Після двох років дефіциту ми маємо два роки значного профіциту – близько 11,5 млн тонн в 2017/18 та близько 11,8 млн тонн в 2018/19 МР”, – підсумував аналітик.

На ринку ЄС спостерігається збільшення експорту цукру вдвічі, порівняно з минулими роком в той час, коли імпорт зріс лише на 20%. Відтак, ЄС повернув собі статус нетто-експортера. Основні ринки збуту – Західна Африка та країни Середземномор’я.