Головна Новини Ринок України Експорт кукурудзи з України цього року може впасти на 20-30% – “Нібулон”

Експорт кукурудзи з України цього року може впасти на 20-30% – “Нібулон”

Несприятливі погодні умови (спочатку дощі, потім засуха) призвели до розвитку хвороб, що, у свою чергу, призвело до погіршення якісних та кількісних показників урожаю пізніх культур у поточному сезоні.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу компанії “Нібулон”, яка регулярно проводить обстеження пізніх культур для створення власної прогнозної бази.

“До останнього часу й ми мали оптимістичні сподівання щодо врожаю пізніх культур, але після останнього обстеження змушені внести деякі коригування як до кількісних, так і якісних показників зазначених культур. Ми дійшли висновків, що окремі південні області понесуть втрати врожаю через засуху, яка настала в період наприкінці збирання ранніх культур”, – зауважили в компанії.

Зокрема, рівень урожайності кукурудзи за умов вирощування на богарі у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Луганській областях не перевищуватиме 4-5 тонн/га.

“Враховуючи поточні фази розвитку посівів кукурудзи в основних регіонах вирощування цієї культури, а також специфіку виявлених захворювань, можна сказати, що можливості протидії погіршенню якості врожаю є суттєво обмеженими”, – зауважили в “Нібулоні”.

За словами спеціалістів, це призводить до ризику зниження експорту на 20-30%, що становитиме ще 5-7 млн тонн, а експортоване зерно може бути низької якості й не принести бажаного фінансового результату виробнику.

Перегляди: 0