Головна Новини Ринок України СЕТАМ запустив продаж прав оренди державної землі в системі OpenMarket

СЕТАМ запустив продаж прав оренди державної землі в системі OpenMarket

Державне підприємство СЕТАМ Міністерства юстиції України та Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру в рамках пілотного проекту впровадження електронних земельних торгів уклали Договір про забезпечення функціонування системи електронних земельних торгів.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, перші лоти уже в системі OpenMarket за адресою land.setam.net.ua.

До продажу будуть запропоновані права оренди на 10 ділянок загальною площею 210 гектарів, по дві в Кіровоградській, Одеській, Сумській, Львівській та Чернігівській областях.

Згідно із процедурою, визначеною Земельним кодексом України, торги можуть відбутися не раніше ніж через 30 днів після експозиції лотів.

Зазначається, що важливим етапом впровадження електронних земельних торгів стало доопрацювання Держгеокадастру та розробка окремого модулю аукціонів, що стало можливим за підтримки програми EGAP, яка виконується Фондом Східна Європа.

“СЕТАМ вже має суттєвий досвід з продажу землі. Сукупна вартість земельних ділянок, проданих на OpenMarket, досягла 348,5 млн грн. Торги з продажу оренди землі відбуваються виключно з використанням сучасної технології Blockchain, яка унеможливлює будь-які маніпуляції та корупційні ризики”, – наголосив Міністр юстиції України Павло Петренко.

За словами, першого заступника міністра агрополітики Максима Мартинюка, за 9 місяців 2018 року обсяг земельних торгів Держгеокадастру уже перевищив показник за весь минулий рік.

“Цей напрям є стратегічним в сфері земельних відносин і потребує постійного вдосконалення та доступності для суспільного контролю. Тому Держгеокадастр активно працює над залученням надійних операторів електронних земельних торгів, щоб забезпечити демонополізацію та максимальну прозорість цього процесу”, – сказав він, додавши, що СЕТАМ, який має високий рівень експертизи та відсутність репутаційних ризиків зможе забезпечити якісний сервіс та надійність системи.

Перегляди: 0