Головна Новини Ринок України Визначені в Меморандумі обсяги експорту пшениці “8+8” переглядати не будуть

Визначені в Меморандумі обсяги експорту пшениці “8+8” переглядати не будуть

Обсяги прогнозованого експорту пшениці залишаються на рівні показників, які були зафіксовані у Меморандумі про взаєморозуміння на 2018/19 МР між Мінагрополітики та учасниками зернового ринку: 8 млн тонн продовольчої пшениці та до 8 млн тонн фуражної.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, таке рішення досягнуто під час засідання робочої групи з питань функціонування ринку зерна за участі представників Мінагрополітики, Мінінфраструктури, Держпродспоживслужби, Державної фіскальної служби, “Укрзалізниці”, зерноторгових, борошномельних компаній та інших учасників зернового ринку.

“При підписанні меморандуму у серпні ми говорили, що за необхідності баланси експорту продовольчої та фуражної пшениці коригуватимуться. До нас не надходило жодних заявок від зернотрейдерів на збільшення експортних показників щодо пшениці. Виконання меморандуму проходить у прийнятному для всіх сторін режимі. Тому наразі ми не бачимо необхідності у перегляді прогнозованих експортних показників”, – зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Він додав, що попри благополучні баланси на продовольчому ринку, Мінагрополітики не знижуватиме високий рівень контролю за темпами експорту. На сьогодні виконання меморандуму забезпечено більше ніж на 30%, що відповідає запланованій динаміці.

Перегляди: 0