Головна Новини Ринок України Порядок реєстрації худоби буде спрощено і переведено в електронний режим

Порядок реєстрації худоби буде спрощено і переведено в електронний режим

Держпродспоживслужба України працює над вдосконаленням системи ідентифікації тварин, її спрощенням та переводом у майбутньому в електронний формат.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби, про це заявив голова відомства Володимир Лапа.

“Людина не повинна багаторазово звертатися за отриманням необхідних дозвільних процедур, які можна і треба робити автоматично, і Агентство ідентифікації та реєстрації тварин зараз працює над впровадженням такого програмного забезпечення”, – зауважив він.

Голова Держпродспоживслужби погодився з думкою присутніх щодо необхідності оптимізації існуючого порядку отримання паспорту ВРХ та тим, що деякі процедури потребують спрощення.

Під час заходу також було презентовано дослідження молочної галузі України – Зелена книга “Регулювання ринку молока”, – яке здійснили фахівці BRDO. Вони провели системний аналіз нормативно-правового поля, який виявив, що з 57 регуляторних актів на ринку виробництва молока 16 є неактуальними, ще 5 мають ознаки незаконних. Більшість з 17 інструментів регулювання мають високі корупційні ризики через невизначеність і непрозорість процедур.

Також Володимир Лапа відзначив, що у 2018 році Держпродспоживслужба провела 10 тис. перевірок у галузі безпечності харчових продуктів, в тому числі молокопродуктів. У 5,8 тис. випадків були встановлені порушення та надані приписи: тобто 58% операторів ринку, які працюють в галузі виробництва та збуту продуктів харчування, порушують норми вітчизняного законодавства про безпечність харчових продуктів.

Перегляди: 1