Головна Новини Ринок України У Вінницькій області створять ягідно-овочевий кооператив

У Вінницькій області створять ягідно-овочевий кооператив

У Вінницькій області створять кооператив, що спеціалізуватиметься на вирощування, збуті та переробці дикорослих, плодів ягід та овочів.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Вінницької ОДА, протокол про створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу було підписано 27 вересня за сприяння Департаменту АПР та спілки підприємців “Стіна”, до якого увійшли 8 учасників.

До 20 жовтня учасники спільно розроблять відповідну програму та бізнес-план.

“Фінансову підтримку для підприємців-початківців надаватиме обласна казна. Кошти надаються у рамках конкурсу бізнес-планів старт-апів відповідно до розпорядження голови ОДА Валерія Коровія від 17 квітня 2018 року №315. Переможці отримують грант у розмірі 50, 80 та 100 тис. грн. на безповоротній основі”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 50 тис. грн. видаватиметься на реалізацію бізнес-планів незалежно від місця проживання; 80 тис. грн. – винятково для сільської місцевості; а 100 тис. грн. – за умови співфінансування не менше 30%. Розпорядником коштів є департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

Перегляди: 0