Головна Новини Ринок України В Україні 8 млн га землі придатні для енергетичних рослин

В Україні 8 млн га землі придатні для енергетичних рослин

В Україні приблизно 8 млн га низькопродуктивних земель, що не застосовуються для вирощування традиційних сільськогосподарських культур, а отже, вони цілком придатні для багаторічних біоенергетичних рослин.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Національної академії аграрних наук України, про це повідомив президент НААН України Ярослав Гадзало.

“Водночас, за нашими розрахунками, закладка плантацій енергетичних багаторічних рослин на площі 2 млн га дала б можливість повністю замістити природний газ для теплогенерації”, – додав президент НААН.

У 2016 році в Україні виробництво первинної енергії становило 63,6 млн т н.е., імпорт енергоносіїв становив 19,15 млн т н.е. Частина біопалива в структурі кінцевого споживання енергії 3,3%, або 3,3 тис.т н.е.

“Таким чином, для заміщення імпортних енергоносіїв в Україні виробництво біопалива треба збільшити приблизно вшестеро. Для повного заміщення імпортних енергоносіїв біопаливом площа під біоенергетичними культурами повинна становити приблизно 3 млн га, а це приблизно 37% від наявної незадіяної площі малопродуктивних земель”, – зазначив Ярослав Гадзало.

Нагадаємо, наразі площа під багаторічними біоенергетичними культурами становить приблизно 6,5 тис.га. На них вирощують вербу (5 тис.га), міскантус (1 тис.га), тополю (0,4 тис.га), а також у меншій кількості світчграс, павловнію тощо.

Перегляди: 0