Головна Новини Ринок України Індія зацікавлена в імпорті українських яблук

Індія зацікавлена в імпорті українських яблук

Індія розглядає питання щодо включення України до списку держав-експортерів окремих видів плодово-ягідної продукції до Індії.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, зокрема, йдеться про експорт українських яблук.

“Днями ми отримали офіційний лист від наших індійських колег щодо постачання пробних 8-9 експортних партій українських яблук на ринок Індії, але з умовою дотримання певних вимог”, – зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, Міністерство сільського господарства та добробуту фермерів Індії повідомило про дві обов’язкові умови щодо експорту пілотної партії українських яблук до ринку Індії.

Перше – це дотримання певного температурного режиму в умовах передвідвантажувальної холодильної обробки. Друге – обробка має підтверджуватися відповідними фітосанітарними сертифікатами, виданими уповноваженим органом країни походження продукції або реекспорту.

“Підкреслю, що зараз за підтримки Посольства України в Республіці Індія триває діалог з компетентним органом індійської сторони щодо визначення переліку карантинних організмів, які є заборонені для імпорту до Індії. Лише після отримання повної інформації щодо фітосанітарних вимог Індії можна буде говорити про те, що експорт українських яблук до країни відкрито. Інформацію щодо фітосанітарних вимог до українських яблук, які експортуються до Індії, буде розміщено на сайті ДПССУ”, – резюмувала Ольга Трофімцева.

Перегляди: 0