Головна Новини Ринок України В Європі зберігається розрив між витратами на виробництво і відпускними цінами на...

В Європі зберігається розрив між витратами на виробництво і відпускними цінами на молоко

Середня вартість виробництва кг молока в Європі за останні п”ять років коливається від 41 до 46 центів, а відпускні ціни для аграріїв за аналогічний період становлять від 32 до 35 центів.

Як повідомляє “ПроАгро” з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, про це зазначили експерти з Bureau for Rural Sociology and Agriculture (BAL).

Вони вказали, що в разі, якщо ситуація з розривом між вартістю виробництва і відпускними цінами збережеться, багатьом аграріям буде складно займатися виробництвом молока.

Європейська асоціація European Milk Board (EMB) в 2017 році публікувала вартість виробництва молока в шести європейських країнах. Показник коливався від 43,3 центів в Німеччині до 48,8 центів в Люксембурзі.

Різниця між витратами на виробництва та відшкодуванням витрат фермерів становила від 14% в Данії до 27% в Бельгії і Франції.

Згідно BAL, фермери Німеччини покрили в липні 2018 року лише 80% витрат на виробництво, в квітні – 78%, в січні – 88%. Вартість виробництва в липні склала 43,3 цента, виручені кошти від реалізації продукту – тільки 34,5 центів.

Перегляди: 0