Головна Новини Ринок України У Кіровоградській області виявлено фальсифіковане масло

У Кіровоградській області виявлено фальсифіковане масло

Держпродспоживслужба в Кіровоградській області отримала звернення споживачки, яка в одному з магазинів області придбала масло солодковершкове з вмістом жиру 73%, але засумнівалася в його походженні.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби, на упаковці як виробник вказаний ТОВ “Молочний комбінат Соколоський” (орфографія збережена), потужності якого розташовані в селі Соколівське Кіровоградського району.

Під час перевірки документів та баз даних суб’єктів господарювання встановлено, що за юридичною адресою, вказаною на упаковці зареєстроване підприємство, яке з початку цього року припинило свою діяльність. Дані про провадження господарської діяльності іншими суб’єктами господарювання за адресою відсутні.

Крім цього, Соколівській сільській раді направлено запит щодо функціонування підприємства зі схожою назвою – ТОВ “Молочний комбінат “Соколівський”. Як виявилось, це підприємство вже декілька років не здійснює діяльності.

Держпродспоживслужба в Кіровоградській області направила матеріали до обласного управління Національної поліції для встановлення походження масла, його постачальників та осіб, причетних до цього. Відповідальність за фальсифікацію продукції передбачена положеннями ст. 227 та ст.229 Кримінального кодексу України.

Перегляди: 0