Головна Новини Ринок України Україна і Франція визначили пріоритети співпраці в сфері АПК

Україна і Франція визначили пріоритети співпраці в сфері АПК

Україна і Франція мають намір активізувати співпрацю у сфері виробництва і сертифікації насіння, а також у сфері розвитку галузі тваринництва.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, диверсифікація двосторонньої торгівлі та розвиток співпраці за визначеними пріоритетними проектами були обговорені під час четвертого засідання українсько-французької робочої групи з питань сільського господарства 23 жовтня в Парижі.

За словами заступника міністра агрополітики з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої, сьогодні Франція входить у ТОП-6 країн ЄС за вартістю зовнішньоторговельного обігу товарами АПК з Україною.

“Наші країни мають багато перспективних напрямків для співпраці в АПК. Мова йде про виробництво та сертифікацію насіння в відповідності з міжнародними нормами і стандартами, розвитку галузей тваринництва, дослідженні секторів ринку”, – зазначила вона.

Ці напрямки подальшого співробітництва в агропромисловому комплексі країн були включені в спільну заяву, підписану сторонами за результатами українсько-французької робочої групи.

Крім того, за словами Трофімцевої, для подальшого партнерства в агропромисловій сфері між країнами були визначені такі пріоритетні напрямки як розвиток інновацій і технологій в аграрному секторі через проекти, які реалізуються приватним сектором, структуризація галузі виноградарства та виноробства на основі французького досвіду, розвиток виробництва продукції з захищеними географічними зазначеннями.

Перегляди: 0