Головна Новини Ринок України Великі агрохолдинги не отримуватимуть компенсацію за утилізацію відходів тваринництва

Великі агрохолдинги не отримуватимуть компенсацію за утилізацію відходів тваринництва

Великі агрохолдинги, які працюють в галузі тваринництва та птахівництва та мають у своєму складі власні утилізаційні цехи, не отримуватимуть часткову компенсацію з державного бюджету за утилізацію відходів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на УНІАН, про це повідомила Держпродспоживслужба у відповідь на інформацію про намір Міністерства аграрної політики та продовольства ввести програму часткової компенсації витрат на утилізацію відходів птахівництва і тваринництва.

“Агропромислові компанії, які виробляють харчові продукти тваринного походження (в тому числі великі агропромислові вертикально інтегровані компанії), які працюють в галузі тваринництва і птахівництва та мають у своєму складі власні утилізаційні цехи, не будуть підпадати під дію постанови, і не отримуватимуть часткову компенсацію”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі відомства зазначили, що проект постанови Кабінету міністрів України “Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації витрат, пов”язаних з утилізацією та видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною” було подано 25 жовтня на розгляд урядового комітету.

Згідно з проектом постанови, часткову компенсацію за цим напрямом зможуть отримувати виключно спеціалізовані підприємства з утилізації та знищення останків тварин, загиблих від найбільш небезпечних хвороб, зокрема, таких, які передаються людині – сибірської виразки, пріонних інфекцій, ящуру, сказу, правця і ботулізму, а також трупів тварин, які були виявлені в несанкціонованих похованнях або в місцях природокористування.

У Держпродспоживслужбі додали, що основним завданням проекту є зменшення кількості небезпечних побічних продуктів тваринного походження, зокрема, несанкціонованих звалищ трупів, які призводять до погіршення епізоотичної, епідемічної та екологічної ситуації.

Перегляди: 0