Головна Новини Ринок України Відбулося перше засідання штабу з оперативного вирішення питань логістики в АПК

Відбулося перше засідання штабу з оперативного вирішення питань логістики в АПК

У Мінагрополітики відбулося перше засідання міжвідомчого штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу відомства, до штабу увійшли представники Мінагрополітики, Мінінфраструктури, Мінприроди, Держекоінспекції, Антимонопольного комітету, ДФС, ПАТ “Укрзалізниця”, ДП “Адміністрація морських портів України”, народні депутати України, представники підприємств АПК та профільних асоціацій.

В режимі “скайп-конференції” у засіданні взяли участь представники зернових терміналів морських портів та регіональних залізниць.

“Ключове побажання до роботи штабу – це не просто говорити про нестачу вагонів чи якусь іншу загальновідому логістичну проблематику, а намагатися розв’язати конкретні проблеми конкретних експортерів і конкретних виробників. Звичайно, це складно зробити в рамках годинного засідання штабу, тому необхідна активна співпраця у складі Робочої групи, до якої мають увійти реальні представники бізнесу та представники всіх заінтересованих осіб”, – зазначив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк.

Під час зустрічі були зафіксовані поточні проблеми компаній-зернотрейдерів, з якими вони стикаються в рамках співпраці з “Укрзалізницею” та визначені особи щодо їх вирішення у встановлені дедлайни.

Передбачено, що Робоча група штабу в оперативному режимі буде опрацьовувати конкретні проблемні кейси та надавати готові спільні вирішення проблем.

Зокрема, йдеться про вдосконалення перевезень сільськогосподарської продукції залізничним транспортом шляхом системи планувань і прогнозованості обсягів завантажень, а також можливості використання інших видів перевезень – автомобільного та річкового транспорту.

Перегляди: 0