Головна Новини Ринок України АМПУ підписала меморандум про співпрацю з двома портами Єгипту

АМПУ підписала меморандум про співпрацю з двома портами Єгипту

Адміністрація морських портів України та адміністрації двох єгипетських портів – Олександрія та Даміетта – підписали Меморандум про співпрацю.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу АМПУ, надалі планується створення двосторонньої робочої групи з представниками шиппінгових ліній, трейдерів, портових операторів для обговорення реалізації спільних проектів.

“Одеський порт має великий досвід співпраці з портами Єгипту. Вантажообіг між нами становить понад 4,5 млн. т в рік. Більше половини цих вантажів – це експорт аграрної продукції з України. Підписання меморандуму стане додатковим стимулом і основою для подальшого розвитку двостороннього співробітництва”,- начальник адміністрації Одеського морського порту Ігор Ткачук

Міністр інвестицій та міжнародного співробітництва АРЄ доктор Сахар Наср зазначила, що влада Арабської республіки Єгипет вітає активізацію діалогу і співпраці з Україною як на міждержавному рівні, так і на галузевому, зокрема це стосується взаємодії між портами України та Єгипту.

Найближчим часом планується створення спільної робочої групи, до складу якої увійдуть представники АМПУ і адміністрацій портів Єгипту, шиппінгових ліній, трейдерів, портових операторів. Її завданням буде обговорення реалізації спільних інвестиційних проектів і збільшення вантажообігу між нашими країнами.

Також підписаний меморандум передбачає всебічний обмін інформацією, взаємне сприяння діяльності судноплавних компаній, імпортерів, експортерів і експедиторів, обмін досвідом в сфері модернізації портової інфраструктури, підвищення якості обслуговування суден, розвитку IT-сервісів і технологій.

Перегляди: 1