Головна Новини Ринок України Ціни на живець свиней в Україні дещо знизились

Ціни на живець свиней в Україні дещо знизились

Планова середньоринкова позначка цін на живець свиней в Україні за останній тиждень жовтня опустилася до рівня 45 грн/кг, або на 1%.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, сезонне просідання внутрішніх цін закупівлі поступово вповільнюється.

Так, у ході торгів минулого тижня частина виробників свинини змогла втриматися на досягнутому рівні. Решта скорегували цьоготижневу ціну на 0,2-1 грн/кг у бік зниження. Унаслідок цього більшість товарних партій на рубежі місяців реалізовували по 44-46 грн/кг, а нижчі ціни зустрічалися епізодично.

Як зауважують у асоціації, на ринках ключових країн ЄС складається відносний баланс між попитом та пропозицією свинини. Відтак, тамтешні ціни також “завмерли” в очікуванні активізації попиту як з боку експортерів (які активно реагують на зростаючий попит з боку Азійських країн), так і внутрішніх переробників у ході підготовки до зимових свят.

“У результаті цього бар’єрний рівень цін закріпився на рівні 44 грн. М’ясопереробники у свою чергу очікують, що діапазон закупівельних цін наступного тижня звузиться до 44-45 грн. Водночас більшість операторів розраховує, що упродовж першої декади листопада середня цінова позначка перебуватиме на рівні бар’єрної”, – зауважили в АСУ.

Перегляди: 0