Головна Новини Ринок України Аграрні розписки в Україні видані під 30 видів сільгосппродукції

Аграрні розписки в Україні видані під 30 видів сільгосппродукції

Зараз до проекту аграрних розписок в Україні вже додатково залучено 25 сільськогосподарських продуктів, серед яких ягоди (чорниця, малина, шипшина, кавуни), фрукти (яблука), овочі (картопля, морква, зелений горошок, часник), а також рис, гречка, гірчиця, сіно та молоко.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, про це зазначила заступник міністра агропролітики Олена Ковальова.

За її словами, протягом трьох років в Україні успішно реалізується проект із впровадження аграрних розписок. Лише за 10 місяців 2018 року виробники залучили 3,3 млрд грн, а це 75% від загальної суми, оформивши 521 аграрну розписку.

“І якщо раніше ми були акцентовані на зерновому ринку, то сьогодні спектр заставної продукції значно розширився”, – відмітила Олена Ковальова.

Заступник міністра додала, що за всю історію існування в Україні аграрних розписок 90% видано малим та середнім виробникам. Такі цифри підтверджують державну політику від Уряду та Мінагрополітики, яка спрямована на підтримку цієї категорії сільгоспвиробників.

Вона зауважила, що за три роки функціонування проекту, який розпочався із формування законодавчої бази, було сформовано та запущено Національний реєстр аграрних розписок, оформлено 703 аграрних розписок на 4,5 млрд грн, до Реєстру постійно підключаються нові нотаріуси.

Перегляди: 0