Головна Новини Ринок України Спеціальні режими оподаткування доцільно зберегти для малих і середніх сільгоспвиробників – ІАЕ

Спеціальні режими оподаткування доцільно зберегти для малих і середніх сільгоспвиробників – ІАЕ

Вдосконалення системи оподаткування та фінансової державної підтримки аграрного сектора економіки доцільно здійснювати в інтересах малих і середніх сільгоспвиробників.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Інституту аграрної економіки, про це заявив академік НААН Юрій Лупенко.

Презентуючи пропозиції Інституту аграрної економіки щодо вдосконалення оподаткування та фінансової підтримки галузі, він, зокрема, підкреслив, що спеціальні режими оподаткування доцільно зберегти для малих і середніх підприємств та сімейних фермерських господарств, тоді як великі можуть працювати на загальному режимі оподаткування.

При цьому для малих і середніх підприємств також пропонується дотувати здешевлення кредитів, будівництво тваринницьких ферм у рамках затверджених державних програм розвитку галузі, виробництво низькомаржинальних видів продукції та збільшення поголів’я сільськогосподарських тварин, наголосив науковець.

“Крім того, для сімейних фермерських господарств, створених на базі колишніх особистих селянських, доцільно запровадити спеціальний порядок справляння єдиного соціального внеску з компенсацією його частини в перші роки функціонування”, – акцентував академік.

Водночас для всіх сільгосптоваровиробників, включаючи великих, пропонується зберегти здешевлення кредитів та компенсацію частини вартості збудованих тваринницьких ферм.

Перегляди: 0