Головна Новини Ринок України Україна не може задовільнити попит азійських імпортерів яблук

Україна не може задовільнити попит азійських імпортерів яблук

Попит на українське яблуко з боку азійських імпортерів після перших успішних поставок різко зріс.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації, наразі українські садівники не в змозі задовольнити цей попит навіть попри надвиробництво цих фруктів в країні в 2018 році.

“Ми отримуємо нові запити від азійських імпортерів майже щодня. Більшість з них просять нас допомогти з контактами українських виробників яблука і скаржаться, що вже навіть сьогодні їм досить складно знайти в Україні партнерів, які можуть запропонувати необхідний обсяг яблук певного сорту та належної якості”, – зауважила головний аналітик УПОА Тетяна Смірнова.

За словами економіста інвестиційного департаменту ФАО Андрія Ярмака, проблема з нестачею якісного яблука в Україні дійсно існує.

“Наразі я можу з гордістю констатувати, що наші з колегами зусилля щодо просування експорту українського яблука не були марними. Вже сьогодні імпорт цих фруктів після успішних пробних поставок активно нарощують Сінгапур і ОАЕ, перші партії тим часом прямують до Сенегалу, Камеруну та Індонезії. Більше того, імпортери з Індії вже готові купувати українські яблука і чекають лише на узгодження фітосанітарних процедур. Проте, навіть на цьому етапі ми розуміємо, що в повній мірі задовольнити цей попит Україні досить важко, адже яблуко належної якості може запропонувати лише досить невелика кількість господарств”, – підкреслює експерт.

Перегляди: 1