Головна Новини Ринок України В Україні почала знижуватись вартість імпортної ранньої капусти

В Україні почала знижуватись вартість імпортної ранньої капусти

Із початком другого місяця весни, вартість імпортної ранньої капусти на ринку України почала знижуватися.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, станом на 4 квітня 2019 року на найбільшому гуртовому ринку Західної України ОРСП “Шувар” у Львові діапазон цін на імпортну ранню капусту виробництва Македонія було зафіксовано в межах 35-38 грн/кг (1,15-1,25 євро/кг), тобто, на 14% дешевше, порівняно із кінцем березня поточного року.

Незважаючи на відчутне зниження вартості, імпортна капуста на вітчизняному ринку сьогодні все ще залишається майже на 20% дорожчою, порівняно із початком квітня 2018 року.

За словами фахівців, такий поворот подій був очікуваним, адже саме македоньска капуста займає основну частку імпорту на вітчизняному ринку і збільшення її пропозиції завжди відображається на ринку зниженні ціни. Цікавим є той факт, що в минулому році, вартість імпортної капусти в Україні теж почала знижуватися із настанням квітня.

Нагадаємо, сезон продажу капусти із Македонії на вітчизняному ринку розпочався в 20-х числах березня зі стартової ціни на рівні 42-45 грн/кг (1,32-1,45 євро/кг). Протягом березня на гуртових ринках, також, пропонувалась капуста з Албанії та, навіть, Узбекистану, вартість якої була помітно нижчою від ціни продукції із Македонії.

Також, вже найближчими тижнями пропозиція ранньої капусти на Українському ринку може поповнитися першими партіями ранньої продукції від виробників Закарпаття, яка зазвичай, до кінця весни, повністю витіснить із українського ринку імпорт.

Перегляди: 0