Головна Новини Ринок України Кількість сільськогосподарських кооперативів в Україні зросла до 735

Кількість сільськогосподарських кооперативів в Україні зросла до 735

За 2018 рік в Україні кількість діючих сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів зросла на 125 одиниць – до 735.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, про це повідомив заступник міністра агрополітики Віктор Шеремета.

За його словами, з минулого року в Україні діє державна програма з відшкодування кооперативам 70% вартості придбаного обладнання, якою скористалися 6 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, 2 з яких – новостворені.

державну підтримку було надано кооперативам молочарського та плодово-ягідного напрямів діяльності для придбання обладнання із зберігання та переробки сільськогосподарської продукції на суму понад 8,5 млн грн.

У результаті, три кооперативи молочного напряму (Волинської, Івано-Франківської, Черкаської областей) придбали 286 одиниць обладнання для створення цехів з виготовлення твердих сирів і три кооперативи плодово-ягідного напряму (Закарпатської, Тернопільської, Чернігівської областей) придбали 16 одиниць обладнання для створення цехів первинної переробки та зберігання плодово-ягідної продукції (охолодження та глибока заморозка).

Зазначимо, що в порівнянні з 1 січня 2018 року із 735 діючих сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів: молочарських – 186 (+44), з обробітку землі та збирання врожаю – 162 (+16), м’ясних – 35 (-16), плодоовочевих – 113 (+34), зернових – 41 (+1) та з надання інших послуг – 198 (+46).

Перегляди: 0