Головна Новини Ринок України Підвищення попиту на цибулю в Україні провокує збільшення імпорту

Підвищення попиту на цибулю в Україні провокує збільшення імпорту

Попит на цибулю на українському ринку помітно активізувався, однак попри збільшення темпів збуту та сезонне скорочення пропозиції фермерам не вдається підвищити ціни.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації, причина полягає в тому, що підвищення попиту провокує і збільшення обсягів пропозиції імпортної цибулі з азійських країн, в першу чергу – з Казахстану.

“Таким чином, враховуючи доволі жорстку конкуренцію з боку імпорту, виробники вважають доцільним не підвищувати ціни і, як і раніше, пропонують цибулю по 10-14 грн/кг ($0,37-0,52/кг) в залежності від якості та інших умов”, – зауважили експерти.

Вони підкреслюють, що навіть в таких умовах ціни на цибулю в Україні наразі в 3-3,3 раза вище, ніж в першій половині квітня 2018 року і є рекордними для цього періоду за всю історію незалежності.

В той же час, на думку аналітиків УПОА, очікувати стрімкого подорожчання цибулі під кінець сезону не варто. По-перше, в деяких господарствах ще залишаються значні запаси цієї продукції, адже до певного часу вони відмовлялись від активних продажів в очікуванні можливості підвищити ціни. А по-друге, вже незабаром на український ринок можуть почати поступати перші партії цибулі нового врожаю з азійських країн, таких як Таджикистан.

Перегляди: 0