Головна Новини Ринок України Вартість більшості ранніх овочів в Україні значно менша, ніж торік

Вартість більшості ранніх овочів в Україні значно менша, ніж торік

Ціни на більшість видів ранніх овочів вже на середину квітня значно просіли порівняно з рівнем минулого року.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, це пов’язано зі зростанням конкуренції на ринку між вітчизняними виробниками та імпортерами.

“Наприклад, ринок редиски вже майже повністю зайняли вітчизняні виробники, дуже швидко українські фермери збільшують пристутність на ринку ранньої капусти та огірка. Відповідно, саме по цих позиціях сьогодні ціни знижуються досить швидко, їх рівень вже просів нижче рівня цін, станом на середину квітня 2018 року. У сегменті помідорів та кабачків, поки що, частина імпорту є найбільшою, тому і ціни тут знижуються досить повільно”, – зауважила керівник проекту “Інфо-Шувар” Тетяна Гетьман.

За даними моніторингу цін на ОРСП “Шувар”, одному з найбільших в Україні гуртових ринків, лідером за зниженням ціни в сегменті вітчизняної продукції в цьому сезоні є редиска, в середині квітня 2019 року вона коштує на 30% дешевше, ніж рік тому.

Ціни на огірок за рік знизились на 25%, а рання капуста подешевшала на 20%. Втім, ціни на український тепличний помідор та кабачок, поки що, вищі від минулорічних на 11% та 25%, відповідно.

Перегляди: 1