Головна Новини Ринок України Україна перегляне антидемпінгові заходи щодо російської аміачної селітри

Україна перегляне антидемпінгові заходи щодо російської аміачної селітри

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 17 квітня вирішила переглянути антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням із Російської Федерації.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Урядовий кур’єр”, перегляд антидемпінгових заходів ініціювали ПАТ “Азот”, ПАТ “Рівнеазот”, ПАТ “Концерн “Стирол” і ПрАТ “Сіверськодонецьке об’єднання “Азот”.

МКМТ також продовжила дію антидемпінгових заходів, застосованих рішенням від 21 травня 2008 року, продовжених і змінених рішеннями комісії від 1 липня 2014 року і 26 березня 2018 року до ухвалення відповідного рішення за підсумками цього перегляду.

Перегляд антидемпінгових заходів у зв’язку із закінченням терміну їх застосування доручено Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, що і 2008 році Україна запровадила антидемпінгові мита стосовно російської аміачної селітри на рівні 11,91% терміном на п’ять років для всіх підприємств, за винятком ВАТ “Дорогобуж” і МХК “ЄвроХім”, для яких вони були визначені на рівні 9,76% і 10,78% відповідно.

У липні 2014 року в рамках проміжного перегляду антидемпінгових мит стосовно аміачної селітри російського походження МКМТ збільшила їхній розмір утричі – до 36,03% – і продовжила термін їхньої дії на п’ять років. При цьому розмір антидемпінгового мита щодо аміачної селітри виробництва “Дорогобуж” було збільшено з 9,76% до 20,51%. Для “ЄвроХіму” встановлено мито на тому рівні, що й для інших російських виробників, – 36,03%.

У березні 2018 року МКМТ розширила дію антидемпінгових заходів: мита для “Дорогобужу” сягнули 29,25%, для інших експортерів і загалом для РФ – 42,96%. Термін дії антидемпінгових заходів щодо російських добрив мав завершитися в липні 2019 року.

Перегляди: 0