Головна Новини Ринок України В Україні скорочується виробництво сирних продуктів

В Україні скорочується виробництво сирних продуктів

Українські виробники сирних продуктів, втративши можливості збуту в колишніх обсягах, намагаються наростити виробництво справжнього сиру.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфагро”, таким чином загострюється конкуренція на внутрішньому ринку, який і без того сильно страждає від засилля імпортної, відносно недорогої продукції

“У результаті навесні для утримання продажів сировари змушені вдаватися до помітного зниження цін. Незважаючи на передбачуване збільшення купівельного попиту на свята, багато хто в квітні знизив ціни для дистриб’юторів на традиційні сири до 140-150 грн/кг. У продажах по акції вартість буває і помітно нижче”, – йдеться в повідомленні.

За підрахунками Інфагро, за перший квартал випуск напівтвердих сирних продуктів скоротився приблизно на третину, до 14 тис. тонн, а випуск справжнього сичужного сиру виріс на 5%, до 19 тис. тонн. Особливо помітним був спад у виробництві сирних продуктів (до 3,4 тис. тонн) і зростання випуску справжніх сирів (до 6,8 тис. тонн) в минулому місяці.

Різниця у виробництві сиру і сичужних продуктів буде збільшуватися і далі за рахунок зменшення виробництва сирного продукту.

Перегляди: 0