Головна Новини Ринок України КНР може інвестувати у промислову переробку картоплі в Україні

КНР може інвестувати у промислову переробку картоплі в Україні

Мінагрополітики зацікавлене в іноземних інвестиціях у будівництво на території України підприємств із виробництва картопляного крохмалю. Це сприятиме формуванню потужної промислової переробки картоплі та подальшому розвитку галузі картоплярства.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, на цьому наголосив заступник міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета під час зустрічі з делегацією КНР. Обговорювалися питання інвестицій Китаю в будівництво в Україні підприємств із виробництва картопляного крохмалю та його подальшого експорту на ринки Південно-Східної Азії.

Введення нових потужностей дозволить вітчизняним виробникам картоплі диверсифікувати виробництво за рахунок вирощування різних видів картоплі, в тому числі для переробки на крохмаль, а виробникам картопляного крохмалю – освоювати нові ринки збуту.

“Україна посідає четверте місце у світі за обсягами валового виробництва картоплі – понад 20 млн тонн щорічно. Проте виробництво картопляного крохмалю в Україні, хоч і має стійку тенденцію до зростання, але не повністю забезпечує внутрішній ринок, а динаміка експорту такої продукції має ситуативний характер. Тому Мінагрополітики готове дати зелене світло для інвестицій китайських партнерів у цю галузь”, – зауважив Віктор Шеремета.

Представники китайської сторони відзначили, що український крохмаль за своїми якісними показниками повністю задовольняє китайський ринок і висловили готовність інвестувати у промислове виробництво крохмалю в Україні.

За словами заступника міністра, до 2000 року в Україні працювало 17 профільних підприємств із виробництва картопляного крохмалю. Наразі таких чотири, ці підприємства постійно розширюють потужності.

“Будівництво нових заводів та розширення потужностей працюючих заводів з виробництва картопляного крохмалю сприятиме створенню нових робочих місць, підвищення соціально-економічного рівня життя населення та розвитку сільських територій”, – додав Віктор Шеремета.

Перегляди: 0