Головна Новини Ринок України Теплиці Закарпаття почали збирати солодкий перець

Теплиці Закарпаття почали збирати солодкий перець

Перший перець із теплиць Закарпаття на майданчику, найбільшого в Західній Україні, гуртового ринку ОРСП “Шувар” у Львові почав з’являтися ще на минулому тижні.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, поява вітчизняної продукції стала приємною новиною для українських споживачів – закарпатський перець пропонується в 1,5 раза дешевше, ніж імпортний.

Як вже повідомлялося раніше, ціни на імпортний перець у цьому році злетіли до небачених до цього показників – на початку травня ця продукція коштувала 100-120 грн/кг (3,4-4,09 євро/кг). Сьогодні перець із закарпатських теплиць коштує, в середньому, 60-65 грн/кг (2,04-2,21 євро/кг). Поки що, українські виробники пропонують ринку зелений перець, але вже за кілька днів на майданчику ОРСП “Шувар” очікується червоний перець, який українці полюбляють більше.

Як зазначають в “Інфо-Шувар”, високі ціни на перець в травні – це досить розповсюджене явище, зазвичай, головне зниження ціни на ринку солодкого перцю відбувається в липні та червні. Наприклад, в 2018 році, протягом перших двох місяців літа ціни на червоний перець на ринку “Шувар” впали з 95 грн/кг (3 євро/кг) до 23 грн/кг (0,7 євро/кг).

Перегляди: 0