У 2018/19 маркетинговому році перероблення цукрових буряків в Україні здійснювали 42 цукрових заводи, які виробили 1,82 млн тонн цукру при потребі внутрішнього ринку в 1,3 млн тонн.
Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, перехідні запаси цукру минулих років на початок цього маркетингового року оцінюються у обсязі 390 тис. тонн, що відповідає чотиримісячний потребі внутрішнього ринку.
Із урахуванням власного виробництва цукру з цукрових буряків та перехідних запасів, внутрішній ринок в повному обсязі забезпечений буряковим цукром власного виробництва. Одночасно створено експортний потенціал в обсязі щонайменше 600 тис. тонн.
За оперативними даними регіонів, станом на 13 травня 2019 року цукрові буряки посіяні на площі 218 тис. га, що складає 89% до прогнозу.
Навіть за песимістичними прогнозами (при найнижчій урожайності та цукристості сировини за останні три роки відповідно у 475 ц/га та 16,2%) з засіяної площі можна буде отримати 10-10,5 млн тонн цукрових буряків.
Це дозволить виробити 1,3-1,35 млн тонн цукру, що повністю задовольнить потреби внутрішнього ринку на сезон 2019/20 МР.