Головна Новини Ринок України В Україні ціни на ранню картоплю впали до найнижчого за три роки...

В Україні ціни на ранню картоплю впали до найнижчого за три роки рівня

Пропозиція ранньої картоплі в Україні продовжує збільшуватися, через що ціни на неї продовжують зменшуватись.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “Інфо-Шувар”, сьогодні на найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП “Шувар” у Львові можна знайти в будь-якій кількості ранню картоплю від вітчизняних та зарубіжних виробників.

Вітчизняна картопля сьогодні коштує від 9 грн/кг до 17 грн/кг (0,31-0,58 євро/кг), в залежності від калібру клубнів. Така ціна є мінімум на 30% нижчою від цін попереднього року і на 15% нижчою від цін в кінці травня 2017 року.

Імпортна картопля представлена продукцією виробників Азербайджану та Франції. Така картопля пропонується від 10 грн/кг до 20 грн/кг (0,34-0,68 євро/кг), найдешевшою є азербайджанська картопля. Продавці “Шувару” розповідають, що в другій половині травня попит майже повністю змістився в бік вітчизняної продукції, тому, обсяги імпорту скорочуються.

Цікавим є те, що на цьому тижні майже зрівнялися ціни на “ранню” і “стару” картоплю. Як вже повідомлялося раніше, через падіння врожайності та скорочення виробничих площ, ціни на картоплю врожаю 2018 року навесні 2019 року досягли безпрецедентно високих показників. Сьогодні “стара” картопля на “Шуварі” коштує 8-9 грн/кг (0,27-0,31 євро/кг). Рік тому “стара” картопля була вдвічі дешевшою.

Перегляди: 0